Обама: час великих операцій армії США за кордоном минув

Вівторок, 16 грудня 2014, 10:33

Президент США Барак Обама в понеділок на військовій базі в штаті Нью-Джерсі заявив, що час великих операцій американської армії за кордоном минув.

Про це йдеться у повідомленні Білого дому.

"Час розгортання великих сухопутних сил, які надають допомогу в державному будівництві за кордоном, добігає кінця. Наші військові будуть компактніше", - сказав американський президент.

Він відзначив, що більше ніж через 13 років Америка може відповідально заявити про завершення війни в Афганістані. Протягом шістьох років з Афганістану було виведено 90% військ.

"Хоча наша миротворча місія завершується, наша підтримка Афганістану триває. Ми продовжуватимемо свою обмежену військову присутність там, тому що ми повинні навчати і оснащувати афганську армію", - сказав Обама.

Він наголосив, що США продовжують лідирувати у вирішенні проблем безпеки у всьому світі, зокрема, наголосив на ролі Штатів у боротьбі з "Ісламською державою".

"Ми будемо продовжувати володіти найбільш підготовленими, а найголовніше, найкращим чином укомплектованими військовою технікою за всю історію військами, тому що світ, як і раніше, буде звертатися до вас", - додав президент США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: