Порошенко, Меркель, Олланд і Путін домовилися про скликання контактної групи

Середа, 17 грудня 2014, 09:04

Україна, Франція, Німеччина та Росія висловилися за проведення зустрічі Тристоронньої контактної групи для забезпечення прогресу щодо виконання мінських домовленостей до кінця тижня.

Про це йшлося у телефонній розмові президента України Петра Порошенко з президентом Франції Франсуа Олландом, канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Росії Володимиром Путіним.

"Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та стан виконання Мінського протоколу від 5 вересня та Мінського меморандуму від 19 вересня. Петро Порошенко, Франсуа Олланд, Ангела Меркель та Володимир Путін погодились щодо необхідності дотримання усіх пунктів цих домовленостей задля мирного врегулювання на Донбасі", - повідомляє пресс-служба президента України.

Порядок денний зустрічі контактної групи має містити питання припинення вогню, виходу на лінію розмежування, яка закріплена в Меморандумі, відведення військ та важкого озброєння, а також якнайшвидшого звільнення усіх заручників.

"Також президент України привернув увагу до нагальної необхідності звільнення з російської в'язниці народного депутата Надії Савченко, стан здоров’я якої погіршився", - йдеться в повідомленні.

Президенти України, Франції та Росії, а також канцлер Німеччини домовились продовжити телефонні перемовини в Нормандському форматі за декілька днів для підтримання активного діалогу та відстеження результатів домовленостей, що були досягнуті в цьому форматі.

Нагадаємо, зустріч Тристоронньої контактної групи по Донбасу в Мінську була запланована ще на 9 грудня. З тих пір терміни зустрічі кілька разів переносилися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.