Речник Меркель: поставки летальної зброї в Україну не на порядку денному

Середа, 17 грудня 2014, 16:43

Конфлікт в Україні не може бути вирішений військовим шляхом, і Німеччина не має наміру поставляти в Україну летальну зброю.

Про це сказав речник канцлера Німеччини Ангели Меркель Штефен Зайберт, повідомляє Reuters.

Все, що я можу сказати:німецька позиція не змінилася. Вона чітка і зрозуміла. Поставки летальної зброї не на порядку денному" - сказав Зайберт, відповідаючи на питання про його ставлення до рішення США про поставки зброї Україні.

"Ми завжди казали, що цей конфлікт не можна вирішувати військовим шляхом і ми не станемо підримувати ілюзію, ніби це можливо" - додав він.

Щодо економічної кризи в Росії, речник Меркель зазначив, що в Німеччині уважно стежать за перебігом подій і вважають, що в ситуації, яка склалася, винні не лише санкції.

"Німецький уряд уважно стежить за розвитком подій. Ми вважаємо, що до економічної і валютної кризи в РФ призвів ряд причин. Санкції не єдина і навіть не перша з причин цього, тут ряд інших причин" - сказав Штефен Зайберт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Конгрес США ухвалив законопроект "Акт Підтримки свободи в Україні", який передбачає надання Україні озброєння та статусу союзника поза НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.