Ізраїль незадоволений рішенням Європарламенту визнати Палестину

П'ятниця, 19 грудня 2014, 09:50

Позиція Європейського союзу заохочує палестинців ухилятися від переговорів з Ізраїлем.

Про це заявив міністр закордонних справ Ізраїлю Авігдор Ліберман, коментуючи рішення Європарламенту про визнання Палестинської держави, повідомляє ВВС.

"Євросоюз повинен зрозуміти: відповідальність за переговорний процес лежить не тільки на Ізраїлі, але і на Палестинській автономії", - сказав Ліберман.

Ліберман також назвав хитрістю запропонований ООН палестинський план мирного врегулювання арабо-ізраїльського конфлікту, згідно з яким ізраїльська окупація повинна завершитися в трирічний термін.

Проект резолюції був запропонований Йорданією. У ньому йдеться, що мирний договір повинен бути укладений протягом року і що Ізраїль повинен залишити окуповані території. Ліберман заявив, що без згоди Ізраїлю жодних змін відбутися не може.

Як повідомлялося, 17 грудня Європейський парламент підтримав визнання Палестинської держави. За відповідну резолюцію проголосували 498 євродепутатів, проти виступили 88 та ще 11 утрималося.

Швеція поки є єдиною з держав ЄС, яка офіційно визнала Палестину. Аналогічне рішення готова прийняти Бельгія.

Відповідні резолюції, які не мають обов’язкового характеру, прийняли парламенти Франції, Іспанії, Великої БританіїІрландії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.