У Бельгії загальний страйк. Весь громадський транспорт зупинився

Понеділок, 15 грудня 2014, 10:40

Бельгія у понеділок паралізована через загальний страйк проти урядових заходів з жорсткої економії, які мають на меті скорочення соціальних виплат: на добу закритий повітряний простір, не працює залізничний, громадський транспорт.

Про це повідомляє видання Euobserver.

Школи, державні установи, приватні фірми в понеділок, ймовірно теж не працюватимуть.

Очікуються також серйозні пробки від Брюсселя до Антверпена, транспортні профспілки закликали водіїв вантажівок також приєднатися до страйку.

Як пише бельгійське видання  Le Soir, всі рейси з аеропорту Брюсселя були скасовані о 21.40 в неділю. Лише деякі з них були перенесені раніше, в цілому ж страйк зачепив близько 600 рейсів.

Залізниця заблокована на добу не лише через страйк, а ще й через пожежу, яка сталася в понеділок на станції Брюссель-Міді. Були пошкоджені сигнальні кабелі, через що залізничні перевезення можуть бути порушені протягом найближчих 48 годин.

Крім того не працюють метро, трамваї та автобуси. Страйк заторкнув навіть приватні фірми, які займаються  автобусними перевезеннями.

Крім того, страйк заблокує і ряд міських служб: зокрема, не працюватиме пошта, не вивозитимуть сміття. Лікарні будуть надавати лише обмежений перелік послуг.

Перші пікети уже проводяться в Брюсселі, в Валонському Брабанті, в Льєжі, в Ено.

Профспілки вже проводили величезний марш, який завершився насильницькими сутичками з поліцією місяць тому. Тоді уряд вперше заявив про плани зекономити на соціальних виплатах 11 млрд євро протягом 5 років. Урядові заходи включають припинення індексації заробітної плати і підвищення пенсійного віку з 65 до 67 років.

Бельгія дотримується правила бюджетного дефіциту в три відсотки, але її державний борг повинен досягти 107,8 відсотка ВВП в 2017 році, в порівнянні з 104,5 відсотка у минулому році. Відповідно до правил ЄС, країни повинні мати державний борг нижче 60 відсотків від ВВП.

Нагадаємо, в понеділок у Брюсселі має відбутись офіційне засідання Ради міністрів закордонних справ країн ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: