В уряді РФ вірять, що європейський бізнес інвестуватиме в Крим попри санкції

П'ятниця, 19 грудня 2014, 15:20

Європейський бізнес продовжує цікавитися інвестиціями в Крим, незважаючи на нове рішення Ради ЄС з 20 грудня заборонити європейським компаніям інвестувати в економіку півострова.

Про це заявив міністр РФ у справах Криму Олег Савельєв, передає ТАСС.

"Зараз тривають поїздки потенційних і діючих європейських інвесторів. Ніхто сильно не переймається. Мова йде про великі потенційні проекти з участю європейського бізнесу. Йде попереднє опрацювання", - зазначив він.

За його словами, підприємці з ЄС цікавляться практично всіма основними сферами економіки півострова: сільським господарством - виноробством та високотехнологічними агрокомплексами, переробкою, логістикою, туристично - рекреаційним комплексом.

Втім, до цього часу європейські бізнес не займав значної позиції серед всіх інвесторів Криму, додав глава міністерства.

Савельєв сумнівається, що санкції матимуть відчутний вплив на економіку півострова.

"Нам потрібно вивчити рішення ЄС. Навряд чи вони могли придумати, дивлячись на їхні попередні рішення, щось, що помітно вплине на ситуацію", - підкреслив міністр.

На його думку, практика застосування такого ж роду санкцій в інших країнах показує, що "бізнес "дірочку" знаходить", тобто зможе реалізовувати свої плани, незважаючи на політичні заборони.

Проте інвесторів може стримувати "повна заплутаність, незрозумілість і місцями секретність" санкцій, вважає Савельєв. В цілому ці заходи не вписуються в контури міжнародного права, упевнений він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС опублікував в Офіційному журналі нові економічні санкції проти Криму, ухвалені 18 грудня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: