Найефективнішими є індивідуальні санкції – єврочиновник

Вівторок, 2 грудня 2014, 10:34

Євросоюз не прагне санкцій, які б впливали на усіх громадян РФ, оскільки найефективнішими є індивідуальні санкції.

Таку думку висловив президент європейського економічного і соціального комітету (ЄЕСК) Європарламенту Анрі Малосс в інтерв’ю польській газеті Rzeczpospolita.

"Ми не за санкції, які впливають на всіх громадян Росії. Здається, що набагато більш ефективними є санкції щодо фізичних осіб, наслідки яких мали б відчувати політики чи олігархи. У нас немає ніяких сумнівів, що оголошені санкції необхідні", - сказав він.

За його словами, представники бізнесу не висловлювали протестів щодо введених санкцій.

"Я не зустрічав протестів з боку представників європейського бізнесу через санкції, хоча вони і не приховують, що було б краще, якби не було ніяких причин для їх впровадження" - зазначив Малосс.

За словами чиновника те, наскільки тривалими будуть санкції, залежить лише від Росії, хоча Європа і потребує взаємодії з РФ. Але це неможливо, якщо йдеться про відмову від основоположних цінностей ЄС.

"Мені здається, що в перші роки президентства Володимира Путіна Європа не була готова прийняти Росію як рівноправного партнера. Тоді це було можливо, але занадто рано. У свою чергу, тепер вже надто пізно" - додав він.

За словами Малосса, Путін вдало зіграв на енергетичній залежності ЄС і цим самим розділив його. Тому, на його думку, вкрай важливо вибудувати єдину енергетичну політику ЄС, зокрема і в стосунках з Москвою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що більшісьть громадян помітили погіршення економічної ситуації через санкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.