Кобзон оскаржив заборону на в'їзд в Конституційному суді Латвії

Субота, 20 грудня 2014, 11:40

Співак та політик Йосип Кобзон подав скаргу в Конституційний суд Латвії на норму імміграційного закону, згідно з якою Кобзону відмовлено в перегляді рішення про внесення його до "чорного списку".

Про це повідомляє латвійське видання Delfi.

Заяву подано до Конституційного суду на цьому тижні, і її будуть розглядати до середини січня. Після цього буде прийнято рішення - порушувати справу, чи ні.

За словами адвоката Кобзона Байби Дідріхсоне, справ щодо цієї конкретної частини закону в КС ще не було. Але були схожі - наприклад, оскаржувалася 61-ша частина Імміграційного закону. У тому випадку КС визнав, що закон порушує права людини.

Після цього рішення, в Імміграційний закон були внесені поправки, згідно з якими рішення міністра внутрішніх справ можна оскаржити, однак була збережена норма, що рішення міністра закордонних справ оскарженню не підлягає.

Як раніше повідомляла "Європейська правда", Латвія заборонила в'їзд Кобзону в кінці липня 2014 року через ситуацію в Україні. Рішення про заборону на в'їзд ухвалив глава МЗС Латвії Едгарс Ринкевичс. Крім Кобзона, в'їзд заборонили артистам Олегу Газманову та Валерії. Пізніше МЗС додав до "чорного списку" священика і актора Івана Охлобистіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: