Греція порушила санкції та підписала військовий контракт з РФ - російські ЗМІ

Неділя, 21 грудня 2014, 13:20

Греція порушила санкції ЄС проти Росії та підписала з РФ контракт на постачання запасних частин до систем протиповітряної оборони.

Про це повідомляють РІА Новости з посиланням на військове джерело в Афінах.

"Контракт на постачання запасних частин до ТОР-М-1 і "ОСА-АКМ" підписаний на цьому тижні", - сказав співрозмовник агентства.

Сума контракту не розголошується. "Важливо не тільки грошове вираження, а те, що Греція визнала інтереси своєї обороноздатності важливішими, ніж введені санкції проти Росії", - наголосив він.

"Для Греції цей контракт дуже важливий, оскільки дозволяє підтримувати на належному рівні протиповітряну оборону", - відзначило джерело.

Наразі в грецьких ЗМІ немає власних повідомлень про даний контракт.

Нагадаємо, що 31 липня ЄС затвердив секторальні санкції проти Росії. Зокрема, ЄС заборонив імпорт товарів подвійного призначення і технологій для військового використання в РФ.

У санкційному рішенні окремо прописано, що заборона також стосується також запасних частин та товарів подвійного призначення.

Варто також зазначити, що за повідомленнями сайтів військової тематики у 1999-2000 роках Росія здійснила поставку 21 зенитно-рекетного комплексу "Тор-М1" в Грецію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.