США звинувачують Росію в порушенні правил СОТ

Вівторок, 23 грудня 2014, 10:21

Росія підриває головний принцип вільної торгівлі і застосовує необґрунтовані обмеження проти членів Світової організації торгівлі (СОТ).

Про це йдеться в доповіді Торгового представника США щодо виконання РФ угоди СОТ.

"У перший рік російського членства в СОТ (з серпня 2012, коли РФ стала членом органзації - ред.) мали місце обнадійливі ознаки, що Росія буде продовжувати свою інтеграцію у глобальне торгове співтовариство і стає конструктивним членом СОТ. Тим не менш, протягом другого року російського членства в СОТ, ця надія зменшилася", - йдеться у тексті доповіді.

У документі наголошується, що використання з боку РФ "необґрунтованих заходів у сфері торгівлі проти багатьох своїх сусідів, а також проти США, підриває основний принцип вільної торгівлі, що базується на верховенстві закону, який підтримує СОТ".

Крім того, йдеться в доповіді, в Росії з'явилося багато протекціоністських тенденцій, які посилюються. "Хоча Сполучені Штати обмежили свою двосторонню взаємодію з Росією через порушення нею суверенітету і територіальної цілісності України, ми продовжуємо і далі будемо нагадувати Росії про її обов'язки в рамках СОТ, а також про вигоди, які Росія та інші члени СОТ можуть мати, дотримуючись ці зобов'язання", - заявили у Вашингтоні.

Як повідомлялося,  Росія заявляла про намір оскаржити в СОТ рішення України віддати США і ЄС управління газо-транспортною системою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: