Янукович: "Я би й досі був президентом, якби підписав асоціацію у Вільнюсі"

Середа, 24 грудня 2014, 09:32

Колишній президент України Віктор Янукович вважає, що вчинив сильний патріотичний вчинок, відмовившись підписати Угоду про асоціацію на саміті Східного партнерства у Вільнюсі.

Про це він заявив у інтерв’ю в російській газеті  "Аргументи і факти", яке опубліковане в номері від 24 грудня.

"Якби я підписав цю угоду у Вільнюсі, напевно, досі займав би президентський кабінет і керував країною. Західні лідери з радістю зустрічалися б зі мною і хвалили за "правильне рішення". Я навіть мав би великі шанси бути обраним на другий термін", - переказав він журналісту своє бачення розвитку ситуації в разі, якби на саміті СхП договір був підписаний.

Янукович запевняє, що відмовою від підписання УА він намагався "врятувати Україну".

"Це (збереження влади) було б досягнуто ціною банкрутства половини української промисловості і неминучого значного падіння рівня життя населення. Мені не потрібна була влада такою ціною", - заявив він. "Перехід України на технічні стандарти ЄС у машинобудуванні, значне підняття дотацій у сільському господарстві до рівня ЄС - ці та багато інших питань були не під силу Україні", - запевнив Янукович.

Колишній президент, втім, не зміг відповісти на запитання журналіста про те, чому ж українська влада лише за три тижні до підписання УА оголосила, що цей договір невигідний країні.

Як відомо, переговори щодо тексту угоди проводилися командою Віктора Януковича під керівництвом Андрія Клюєва і завершилися в 2011 році. Після цього члени переговорної команди і особисто Януковича неодноразово заявляли, що норми СА вигідні українській економіці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.