Евакуацію поляків зі сходу України призупинено. В уряді Польщі це заперечують

Понеділок, 29 грудня 2014, 10:48

Прем’єр-міністр Польщі Ева Копач прийняла рішення про призупинку операції з евакуації ста осіб польського походження зі Східної України.

Про це повідомило в неділю польське видання Polska The Times.

Приводом до такого рішення начебто стало негативне ставлення до евакуації міністра внутрішніх справ Терези Пьотровської.

"Згідно з нашою інформацією, Ева Копач скасувала її (евакуацію. – Ред.) через вмовляння глави МВС Терези Пьотровської. За її словами, якщо зараз уряд евакуює кілька десятків осіб з Донбасу, то за певний час буде змушений евакуювати кілька тисяч поляків з усієї України та інших країн, де тривають військові конфлікти", - повідомляє видання.

Разом з тим представники МЗС Польщі, які нині перебувають в Україні до початку операції з евакуації, неофіційно повідомляють, що вона затримується через незадовільні погодні умови.

"Текст в Polska the Times – це спекуляція, прем’єр не приймала жодних рішень про затримку евакуації, все проходить згідно з планами", - сказала в ефірі Tvn24 речниця польського уряду Івона Сулік.

В МВС Польщі також заперечили інформацію Polska the Times і зазначили, що міністерство робить все для допомоги полякам в Україні.

"Стаття Polska the Times про допомогу полякам на Донбасі є недобросовісною і неправдивою", - написав у своєму Twitter речник МЗС Польщі Марчін Войцеховський.

Нагадаємо, як повідомлялося, евакуація близько ста мешканців Східної України, які мають карту поляка, має розпочатися 29 грудня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: