У РФ обіцяють вжити заходів у відповідь на посилення присутності НАТО

Середа, 3 грудня 2014, 08:51

РФ вже вживає і продовжить вживати заходів у зв'язку зі зміцненням НАТО східних рубежів.

Вони будуть засновані на діях альянсу, заявив постпред Росії при НАТО Олександр Грушко, повідомляє РІА "Новости".

При цьому він підкреслив, що НАТО використовує кризу на Україні для реанімації альянсу, щоб довести його затребуваність, домогтися посилення військової активності і підвищення витрат.

"Заходи вже вживаються, і вони будуть вживатися. Вони будуть чітко вивірені і засновані на аналізі того, що робить НАТО в цьому регіоні", - сказав Грушко російським журналістам.

Він зазначив, що "ніяких реальних причин для того, щоб розгортати додаткові натовські сили на цих територіях, суттєво посилювати військові угруповання і підвищувати щільність навчань, не існує".

"Натівська логіка багато в чому диктується інтересами самого НАТО, а не інтересами національної безпеки", - заявив постпред РФ.

Він зазначив, що намічені на 2015 рік навчання НАТО за участі до 40 тисяч чоловік, які пройдуть в Португалії, Італії та Іспанії, стануть першими навчаннями такого масштабу з часів холодної війни.

"НАТО активно використовує кризу в Україні в якості такого ідеологічного пояснення, щоб реанімувати альянс, довести його затребуваність у нових умовах безпеки і домогтися посилення військової активності та підвищення військових витрат", - сказав Грушко.

Нагадаємо, раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що НАТО збереже посилену присутність на східному кордоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.