ЄС вивчає можливості надання Україні додаткової фінансової допомоги

Середа, 3 грудня 2014, 19:06

Європейська комісія вивчає можливості надання Україні фінансової допомоги в рамках третьої програми макрофінансової допомоги.

Про це заявив європейський комісар з економічних та фінансових питань П'єр Московісі, повідомляє УНІАН.

"Найближчими тижнями Комісія дасть оцінку наданню додаткової фінансової допомоги", - сказав Московісі.

Він нагадав, що раніше відповідний запит надійшов від української влади.

За словами Московісі, третя програма буде супроводжуватися певними умовами. "Вона буде включати певну суму допомоги з прикріпленою політикою умов. Але це станеться тільки тоді, коли буде досягнуто домовленості продовжити додаткову фінансову допомогу", - пояснив єврокомісар.

Наразі робота над цим триває, додав він.

Крім того, за його словами, допомога у розмірі 500 млн євро, яка була виділена Україні 3 грудня, має бути використана на реформи, що забезпечать покращення добробуту українських громадян.

"Наш фінансовий внесок не тільки для фінансових потреб, але й також призначений підтримати важливі програми ще більш необхідних реформ. Ми переконані, що ці реформи не просто необхідні, а навіть життєво необхідні, якщо ми хочемо, щоб Україна створила умови для стійкого добробуту всіх українців", - заявив єврокомісар.

Нагадаємо, 3 грудня Європейська комісія виділила наступний транш макрофінансової допомоги Україні - в розмірі 500 млн євро.

Раніше ЄвроПравда повідомляла, що український уряд просить Єврокомісію надати додаткові 2 млрд євро у вигляді макрофінансової допомоги, яку буде спрямовано до бюджету.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.