Пік військових дій на Донбасі перейдено, далі буде полегшення – Штайнмаєр

Вівторок, 9 грудня 2014, 17:41

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр під час візиту до Єкатеринбурга (Росія) заявив, що найгостріша фаза військового конфлікту на Донбасі подолана і найближчими днями та тижнями настане відчутне полегшення.

Як повідомляє твіттер німецького міністерства закордонних справ, Штайнмаєр в рамках візиту до Єкатеринбурга прочитав лекцію для студентів Уральського федерального університету.

Як повідомляє сайт німецького МЗС, міністр підтвердив, що вважає Росію винною в порушенні суверенітету України, недоторканності її кордонів та інших принципів, гарантованих міжнародним правом.

Із заявами про перспективи вирішення конфлікту він виступив, відповідаючи на запитання студентів.

"Думаю, найсерйозніше загострення військової конфронтації в Україні ми подолали. Сподіваюся, що цей прогноз за кілька днів або тижнів підтвердиться", - цитує його виступ агенція ТАСС.

Він також запевнив, що ЄС не планує відходити від мінських домовленостей для подолання кризи. "Якщо зараз не працювати над реалізацією мінських домовленостей, то за місяць про них просто забудуть, вони стануть частиною історії", - цитує його Інтерфакс.

Глава МЗС Німеччини між тим зазначив, що "загроза нової "залізної завіси" (між Росією та Заходом) зберігається, і в сформованій ситуації необхідно вживати достатньо зусиль".

"Але розкол, я думаю, ми зможемо подолати, якщо з обох сторін буде добра воля. Тенденцію до відчуження можна зупинити, якщо якомога більше людей з наших держав будуть проводити зустрічі і переговори", - наводить слова Штайнмаєра російська агенція.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.