Ураган в Центральній Європі: знеструмлено десятки тисяч осіб, обмежено рух транспорту

Неділя, 11 січня 2015, 12:32

Ураганні вітри в країнах центральної Європи, а також в країнах Балтії призвели до руйнувань, знеструмлення десятків тисяч споживачів електроенергії, обмеження руху залізничного транспорту на окремих лініях.

В Литві за даними видання Delfi, на ранок неділі знеструмленими залишались 10 тисяч споживачів.

"Пошкодження значною мірою зв'язані з наслідками поривів вітру - порвані лінії електро передачі, на них падали дерева і гілки" - повідомляють литовські електрики.

Крім того, обмежене судноплавство у Клайпедському порту.

фото: Delfi 

В Латвії ураганні вітри значних руйнувань не спричинили, повідомляється про 1600 споживачів, які залишилися без електроенергії. Однак у річках і в інших водоймах країни продовжує зростати рівень води, що може призвести до паводку.

Про підйом води у річках кажуть і у Німеччині. Як повідомляє чеське видання Novinky, температурні рекорди призвели до швидкого танення снігів у річках країн центральної Європи.

Поламані дерева заблокували рух поїздів у північній Німеччині, у Словаччині обмежено рух водного транспорту. Від негоди потерпає і Чехія.

Ураган спричинив значні руйнування і Польщі. Зокрема, повідомляється про десятки тисяч знеструмлених господарств, що було спричинене падінням дерев на лінії електропередачі, і падінням опор. Як повідомляє Wyborcza, негода спричинила значні руйнування у столиці Польщі Варшави, зокрема, в ряду будівель позривало дахи, пошкоджено також об'єкти інфраструктури.

За даними синоптиків, поки не очікується послаблення вітру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.