Колишній євродепутат, якого видворили з Естонії, подав на неї до суду

Вівторок, 13 січня 2015, 16:06

Італійський журналіст і колишній депутат Європейського парламенту Джульєтто К'єза, якому в грудні на місяць заборонили в'їзд до Естонії, звернувся у зв'язку з даним інцидентом до суду.

У понеділок, 12 січня, Джульєтто К'єза  подав у Талліннський адміністративний суд скаргу на рішення Міністерства внутрішніх справ від 12 грудня, згідно з яким йому був заборонений в'їзд до Естонії в період з 13 грудня 2014 по 13 січня 2015 року, повідомляє ERR.

Талліннський адміністративний суд ще не зайняв позицію щодо поданої скарги, повідомила виданню прес-секретар суду Аннелі Вілу.

Юрист Центру інформації з прав людини Олена Каржецька, яка представляє інтереси К'єзи, уточнила, що зміст скарги позивач оприлюднити поки не хоче, можна лише сказати, що його вимога - скасування заборони і визнання її незаконною.

Нагадаємо, раніше повіомлялося, що 15 грудня поліція затримала колишнього депутата Європарламенту та журналіста Джульєтто К'єза, який мав виступити на конференції "Чи варто Європі боятися Росії?".

К'єза публічно виступає на підтримку політики Росії в Україні. Крім того, він організовує конференції та семінари, на яких викриває політику США і попереджає про небезпеки однополюсного світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: