Єврокомісія підозрює Amazon в отриманні незаконної допомоги від Люксембургу

П'ятниця, 16 січня 2015, 11:48

Компанія Amazon, яка фігурує у справі податкових мінімізаторів у Люксембурзі, отримувала незаконну допомогу від держави, порушуючи правила конкуренції.

Такими є попередні висновки розслідування Єврокомісії, яке вона розпочала три місяці тому, пише The Wall Street Journal.

ЄК попередньо винесла рішення, що податкові пільги, надані Люксембургом компанії Amazon, порушують законодавство Євросоюзу.

За результатами розслідування комісія може змусити Люксембург стягнути з Amazon всі суми податків, які вона вважатиме невиплаченими.

Комісія вже проводить розслідування в інших великих компаніях - Apple, Starbucks і Fiat. Підставою для цього також стали великі податкові пільги, надані компаніям Ірландією, Нідерландами і Люксембургом.

Справу про порушення податкового законодавства проти Amazon було відкрито в 2003 році, коли антимонопольний регулятор ЄС запідозрив "дочку" Amazon EU Sarl в тому, що компанія сплачує податки за допомогою трансфертного ціноутворення.

Тоді Amazon і міністерство фінансів Люксембургу заперечували, що онлайн-ритейлеру був наданий спеціальний податковий режим.

Amazon.com - найбільша в світі компанія, що продає товари і послуги через інтернет. 

Раніше повідомлялося, що Єврокомісія обіцяла провести незалежне розслідування звинувачень на адресу Люксембургу щодо підтримки ухиляння фірм від сплати податків.

Причиною цього стала інформація про те, що німецькі та міжнародні концерни за підтримки Люксембургу ухилялися від сплати податків на мільярдні суми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: