Київ готовий негайно провести зустріч у "нормандському форматі" - Порошенко

Понеділок, 19 січня 2015, 14:37

Україна готова до негайного проведення засідання міністрів закордонних справ в "нормандському форматі", а також до саміту в цьому ж форматі.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час зустрічі з прем'єр-міністром Польщі Евою Копач, передає УНІАН.

"Ще раз стверджуємо, що ми готові до негайного скликання тристоронньої контактної групи, проведення засідання міністрів закордонних справ в "нормандському форматі", готові до саміту в "нормандському форматі" в Астані або будь-де в іншому місці, для забезпечення підписання графіку імплементації мінських угод", - сказав він.

Порошенко також зазначив, що Україна прагне миру.

"І вчора за моїм дорученням Міністерство закордонних справ України оприлюднило заяву з твердженням, що ми готові в будь-який час, в будь-яку хвилину негайно підписати угоду про припинення вогню за умови дотримання мінських домовленостей в повному обсязі", - додав президент України.

Водночас нагадаємо, що раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін зазначив, що переговори в "нормандському форматі" на рівні глав МЗС, заплановані на 21 січня, можуть бути скасовані.

За словами Клімкіна, сенс проводити нові переговори 21 січня буде лише у випадку, якщо з'являться реальні перспективи досягти якихось домовленостей.

Він також зазначив, що перспективи "нормандської зустрічі" на вищому рівні в Астані наприкінці поточного місяця, про яку йшлося раніше, так само не визначені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.