У Росії не розуміють позицію ЄС і продовжують звинувачувати Україну

Вівторок, 20 січня 2015, 12:51

У Росії вважають, що Європейський союз не готовий дати об'єктивну оцінку діям української влади на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні на сайті МЗС РФ за підсумками засідання Ради ЄС із закордонних справ.

"Обговорення тематики російсько-ЄСівських відносин в ході засідання Ради ЄС із закордонних справ 19 січня лише підтверджує той факт, що Євросоюз, як і раніше, не готовий скорегувати свій недружній курс, а також дати об'єктивну оцінку діям київської влади, яка відновили в порушення досягнутих домовленостей бойові дії за лінією розмежування на Південному Сході України і почала масовані артобстріли населених пунктів у цій частині країни", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 19 січня Євросоюз навіть не обговорював повернення до звичних відносин з Росією. Керівник європейського зовнішньополітичного відомства Федеріка Могеріні наголосила на погіршенні ситуації на Донбасі і підкреслила, що жодних підстав для пом’якшення санкцій наразі немає.

Україна запропонувала Росії підписати графік імплементації мінських угод в редакції від 13 листопада і забезпечити припинення вогню з 19 січня.

В останні дні ситуація в Донбасі серйозно погіршилися, Росія продовжує відправляти через кордон нову техніку, але досі офіційно не визнає своєї участі у збройному конфлікті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: