ЄСПЛ припинив розгляд другої скарги Тимошенко

Четвер, 22 січня 2015, 12:31

Європейський суд з прав людини вирішив припинити вивчення другої скарги екс-прем’єра Юлії Тимошенко  проти України в результаті дружнього врегулювання.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ЄСПЛ.

"У справі "Тимошенко проти України" (скарга №2, скарга №65656/12)  Європейський суд з прав людини одноголосно вирішив виключити скаргу з свого пепреліку справ, відповідно до статті 39 Європейської конвенції з прав людини (дружнє врегулювання)", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, це рішення є остаточним.

Друга скарга Юліїї Тимошенко в основному стосувалася кримінального провадження, порушеного щодо неї у квітні 2011 року, що стосувалася контрактів на поставку газу.

"Суд взяв до відома заяви українського уряду, в якому він визнав, що переслідування Тимошенко були політично мотивованим, а також визнав порушення її прав за всіма статтями Конвенції, які згадує Тимошенко", - йдеться у повідомленні.

Крім того, уряд поінформував суд про заходи, вжиті в результаті порушень, і попросив виключити справу зі списку справ, які розглядає суд.

"10 червня 2014 року пані Тимошенко поінформувала суд, що вона згодна з термінами урядової заяви", - говорять у суді.

Як відомо, підсудна Тимошенко в 2011 році звернулася до ЄСПЛ з двома скаргами, звинувачуючи владу у її політичному переслідуванні. Рішення щодо першої з них  було винесене в 2013 році. Суд встановив, що арешт Тимошенко був незаконним, однак за деякими пунктами відхилив скаргу української опозиціонерки.

У другій, головній скарзі Тимошенко оскаржувала рішення суду в цілому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: