Естонія надішле в Україну гуманітарну допомогу на суму понад 120 тис євро

Четвер, 22 січня 2015, 18:58

На цьому тижні Естонія направить в Україну гуманітарну допомогу вартістю понад 120 000 євро, в тому числі генератори, спальні мішки, розкладні ліжка і лікарняні ліжка.

Про це пише видання Postimees з посиланням на МЗС країни.

"Допомога з Естонії містить генератори, обігрівачі, кондиціонери, спальні мішки, розкладні ліжка і лікарняні ліжка. Загальна вартість допомоги становить понад 120 тис євро" - йдеться у повідомленні.

Спільна з ЄС передача допомоги відбудеться 27 січня у Дніпропетровську, куди також прибуде гуманітарна допомога з Латвії, Німеччини, Фінляндії та Франції.

Вантаж з Естонії відправиться в дорогу в п'ятницю. У неділю в Україну для прийому і передачі посилки з Естонії відправиться експерт естонської рятувальної команди (EDRT) Петер Ейландт. Для прийому допомоги з ЄС та організації її роздачі в Україну буде направлена координаційна команда ЄС.

За словами міністра закордонних справ Кейт Пентус-Розіманнус, поліпшення ситуації в Україні є в цьому році найважливішим пріоритетом Естонії в галузі надання гуманітарної допомоги.

Гуманітарна місія фінансується МЗС із засобів співробітництва з розвитку та гуманітарної допомоги.

В середині січня директорат ЄС з питань гуманітарної допомоги і захисту населення звернувся до країн-членів проханням про надання допомоги Україні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: