Росія готується до більшої агресії - Саріуш-Вольський

П'ятниця, 23 січня 2015, 15:51

Повідомлення про прогрес, досягнутий під час зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" у Берліні, можуть свідчити, що РФ намагається виграти час, щоб підготуватися до подальшої агресії.

Таку думку висловив польський євродепутат Яцек Саріуш-Вольський, повідомляє сайт Європейської народної партії.

"На тлі заяв про добру волю Кремля  ми є свідками ганебного ескалації вторгнення і розширення присутності російських військ і сучасного озброєння в Україні, на Донбасі", - наголосив він.

"Така лицемірна політика повинна бути рішуче відкинута, і може розглядатися лише як спроби Кремля в обхід своїх зобов'язань згідно з Мінською угодою і підготуватися до більшої агресії", - вважає євродепутат.

"Вона також спрямована на подальше підвищення тиску на Україну і захід щодо неприйнятних конституційних поступок, які підривають єдність української держави, під прикриттям того, що помилково називають мирними переговорами", - сказав Саріуш-Вольський.

"Якщо Росія хоче бути серйозною щодо миру, вона має реалізувати  Мінську угоду, яка включає в себе виведення всієї військової техніки та персоналу з України, зупинку постачання зброї бойовикам-терористам, повернення управління міжнародного кордону України українському уряду, а також звільнення всіх заручників, у тому числі тих, що перебувають в Росії, таких як Надія Савченко, член українського парламенту та Парламентської асамблеї Ради Європи", - наголосив європарламентар.

Нагадаємо, раніше Саріуш-Вольський заявив, що російський тероризм в Україні так само небезпечний, як і тероризм радикальних ісламістів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.