Лінкявічюс пропонує посилити санкції проти Росії

Неділя, 25 січня 2015, 10:27

Військові напади в Україні, під час яких були вбиті мирні жителі, повинні розглядатися як терористичні акти і після терактів в Донецьку і Маріуполі Європейський союз повинен ще більше посилити санкції проти Росії.

Про це заявив глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс, повідомляє Delfi.lt.

"Ті акти, в результаті яких загинули мирні жителі - тепер у Маріуполі, до цього - в Донецьку, називаються терористичними актами. Це наслідок тих дій, я хочу підкреслити, дій Росії, і тієї безвідповідальної позиції, яка була раніше" - сказав він.

За його словами, навіть якщо припустити, що бойовики зовсім не слухають Росію, це не зменшує її відповідальності в цілому, оскільки РФ їх "підтримала, надала політичний імпульс і сучасне озброєння російської армії".

За його словами, для того, щоб запобігти подальшій ескалації подій в Україні, ЄС має посилити санкції проти Росії.

"Європейському союзу потрібно здійснювати політику, яку він вирішив проводити, та ще більше посилити санкції. Звичайно, завжди потрібен діалог, але ізоляція повинна бути одним із заходів для того, щоб щось змінити в цій ситуації ", - сказав Лінкявічюс.

Нагадаємо, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні заявила про "невідворотні серйозні наслідки для РФ" через події на Донбасі.

Про нові санкції щодо РФ говорив і глава МЗС Латвії Едгар Ринкевичс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.