Жоден українець не отримав статус біженця в Польщі в 2014 році

Неділя, 25 січня 2015, 13:51

Жоден громадянин України не отримав статус біженця в Польщі в 2014 році, хоча такі прохання зробили більше 2000 українців.

Про це йдеться в доповіді Управління у справах іноземців Міністерства внутрішніх справ Польщі, повідомляє Rzeczpospolita.

В Управлінні при цьому зазначили, що кожен випадок розглядався індивідуально.

Основною  причиною клопотань про притулок було бажання втекти від триваючого конфлікту на сході України. Згідно з Женевською конвенцією, людина, яка шукає притулку, повинна довести, що вдома вона може стати жертвою переслідувань і не має змоги отримати притулок в іншій частині своєї країни. Саме під другу вимогу і не підпали українці.

Загалом у 2014 році статус біженця Польща надала 262 іноземцям, майже 2 тис осіб отримали відмову у наданні такого статусу, у 5,5 тис випадках розгляд справ було закрито. 727 іноземців отримали дозволи на проживання.

Варто зазначити, що дозволи на проживання отримували і українці. Так, у 2014 році згоду на перебування у Польщі в рамках процедури надання статусу біженця отримали 17 українців.

Як повідомлялося,  Польща у 2014 році отримала від громадян України близько 2,3 тис. клопотань про надання притулку, що в 50 разів більше, ніж у попередньому році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.