У Польщі кажуть, що заява Путіна про "натівський легіон" - за межею абсурду

Середа, 28 січня 2015, 12:13

Глава Міністерства оборони Польщі Томаш Сємоняк вважає, що заява президента Росії Володимира Путіна про те, що в Україні воює "легіон НАТО", переходить межу абсурду.

Про це він сказав в ефірі польської радіостанції RMF FM.

"Росіяни кажуть такі різні речі, що їх важко назвати серйозними. А та заява про легіон НАТО – здається, переходить якісь межі абсурду" - зазначив він.

"З іншого боку ми повинні бути обережними, коли говоримо про перебування десь польських вояків" додав він.

Сємоняк також зауважив, що Захід обережно підходить до надання Україні військової підтримки, бо вважає, що конфлікт треба вирішувати не військовим шляхом.

"Захід обережний в наданні такої безпосередньої допомоги військовим обладнанням, бо вважає, що треба йти іншим шляхом для вирішення цього конфлікту, і це треба брати до уваги", - сказав польський міністр.

Сємоняк також повторив, що Польща не буде направляти своїх військових в Україну, відзначивши, що навіть сама українська влада не просила про таку допомогу, але запевнив, що польська влада надалі відкрита до військової співпраці з Україною з інших питань, зокрема, поставок зброї.

Нагадаємо, президент Росії заявив, що українська армія - це, по суті, натовський легіон, який переслідує не національні інтереси України, а має намір досягти геополітичних цілей стримування Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: