Росія може повернутися до ПАРЄ за спецзапрошенням – Шеннах

П'ятниця, 30 січня 2015, 10:17

Російську делегацію можуть повернути до Парламентської асамблеї Ради Європи за спеціальним запрошенням.

Про це заявив глава моніторингового комітету ПАРЄ Штефан Шеннах в інтерв'ю російському виданню Коммерсант.

"Я вже говорив з генсеком Ради Європи, веду роботу з дипломатами. Протягом двох тижнів я проведу всю необхідну підготовчу роботу в своєму комітеті, щоб ми могли піти іншим шляхом. Я зроблю все, щоб повернути російську делегацію якомога раніше - за спеціальним запрошенням", - сказав він.

Шеннах підкреслив, що зробить все можливе для повернення російської делегації в ПАРЄ.

"За чотири місяці після квітневої сесії, на якій росіян позбавили прав, ми знайшли принцип взаємодії з делегацією РФ на чолі зі спікером Сергієм Наришкіним в рамках президентського комітету ПАРЄ. Сподіваюся, що це дурне голосування, яке ми мали в середу - можливо, під впливом надмірних емоцій, - не припинить наш діалог", - зазначив він.

Як повідомлялося, в резолюції від 28 січня асамблея вимагає від РФ звільнити Надію Савченко, припинити анексію Криму, виконати мінські домовленості для деескалації на Донбасі, а також відвести війська з Придністров’я та окупованих регіонів Грузії.

Напередодні російська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи заявила, що зупиняє свою участь в діяльності ПАРЄ та будь-які контакти з асамблеєю до кінця року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.