США закликають Росію і бойовиків зупинити наступ та обіцяють посилити тиск

П'ятниця, 30 січня 2015, 12:32

США закликають Росію і проросійських бойовиків негайно припинити наступальні військові операції на Донбасі і виконати свої зобов’язання відповідно до мінських угод.

Про це заявила речниця Держдепартаменту США Джен Псакі, повідомляє сайт Білого дому.

"В іншому випадку міжнародний тиск на Росію і сепаратистів лише посилюватиметься", – сказала Псакі.

За її словами, США засуджує атаки проросійських сепаратистів на Дебальцеве, яке розташоване приблизно за 13 км від лінії припинення вогню - межі, якої "сепаратисти зобов’язалися дотримуватися під час підписання Мінської угоди".

"Не може бути помилки в тому, що це порушення угоди, і в тому, хто несе за це відповідальність. Голова так званої "ДНР" сказав 24 січня, цитую: "Протягом найближчих кількох днів ми оточимо Дебальцеве", – нагадала вона.

За словами речниці, не може бути помилки і в тому, що Росія причетна до ескалації насильства, що призводить до страждань і жертв серед тих людей, яких Росія обіцяла захищати.

"Росія озброює сепаратистів танками, бронетранспортерами, важкою артилерією й іншим військовим обладнанням, тоді як російські військові продовжують надавати тактичну підтримку операціям сепаратистів", – сказала Псакі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.