Єврокомісія опублікувала частину проекту угоди про вільну торгівлю з США

Четвер, 8 січня 2015, 10:19

Європейська комісія опублікувала низку текстів, в яких відображені пропозиції для угоди про створення Трансатлантичного торговельного та інвестиційного партнерства (TTIP) з США.

Вперше комісія оприлюднила такі пропозиції до завершення двосторонніх торговельних переговорів, що відображає прагнення до більшої прозорості в перемовинах, повідомили на сайті Єврокомісії

"Я рада, що ми можемо розпочати новий рік, демонструючи своїми діями готовність до прозорих переговорів. Публікація наших конкретних законодавчих пропозицій у контексті TTIP знаменує новий етап у торговельній політиці Євросоюзу", - сказала комісар ЄС з торгівлі Сесілія Мальмстрьом.

Вісім тематичних текстів, в яких викладено позиції Європи у різних сферах, починаючи від санітарних правил до інвестицій в невеликі компанії, не покривають всі області дискусій, і не всі викладені ідеї в обов'язковому порядку будуть включені в підсумкову угоду.

Заключна угода міститиме 24 глави, і в Єврокомісії обіцяють продовжити публікацію документів у разі досягнення успіхів у переговорах і після схвалення США.

З пропозиціями Еврокомісії можна ознайомитись за цим посиланням.

Як повідомлялося, переговори про створення Трансатлантичного торговельного та інвестиційного партнерства між Європейським союзом і США повинні завершитися до кінця 2015 року. Таке рішення було прийнято 19 грудня 2014 року в Брюсселі на саміті ЄС.

Раніше Туреччина погрожувала вийти з митного союзу з ЄС, якщо її інтереси не враховуватимуть під час переговорів ЄС та США щодо вільної торгівлі

Євросоюз і США оголосили про початок офіційних переговорів щодо укладання трансатлантичної угоди про вільну торгівлю в липні 2013 року.

Ця угода стане найбільшим торговим договором в історії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.