Порошенко висловив співчуття французам та порівняв теракт в Парижі з подіями на Донбасі

Фото
П'ятниця, 9 січня 2015, 16:34

Президент України Петро Порошенко заявляє, що не бачить різниці поміж терористичними атаками бойовиків на Донбасі з вбивством журналістів французького тижневика "Charlie Hebdo".

Про це він сказав журналістам після того, як в приміщенні посольства Франції в Україні залишив свій запис в книзі співчуття, вшанувавши пам'ять жертв терористичного акту в редакції тижневика "Charlie Hebdo", передає УНІАН.

"Щойно я мав можливість повторити ті слова, які я висловив французькому народу, президенту Франції демонструючи три дуже глибоких почуття: почуття перше - це глибокий сум, який я як президент, український народ і Україна висловлює Франції і французькому народу; друге - це є солідарність з Францією в боротьбі з тероризмом; і третє - це є наша єдність", - відзначив Порошенко.

Порошенко покладає квіти біля посольства Франції (фото - з Twitter президента)

Глава держави підкреслив, що має на увазі "єдність України і Франції, України і Європейського Союзу в боротьбі з тероризмом".

"Україна знає, що таке боротьба з тероризмом і я не бачу жодної відмінності в терористичній атаці, підриву бару в Харкові, терористичному нападі на офіс волонтерів в Одесі чи терористичних атаках, які відбуваються на окупованих територіях Донецька і Луганська", - наголосив глава держави.

Порошенко залишає запис у книзі співчуття (фото - з Twitter президента)

За його словами, "особливо вразила реакція всього світу і французького народу зокрема, коли в перші години після терористичної атаки сотні тисяч французів, парижан, тих, хто в той час були у Франції, вони вийшли на вулиці для того, щоб продемонструвати свою готовність боротися з тероризмом і свою толерантність, свою систему цінностей, які вони поділяють".

Зокрема президент акцентував увагу на європейських цінностях, цінностях свободи зібрань і цінностей свободи як одної із базових основ французької демократії.

Як відомо, 7 січня троє озброєних людей напали на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo в Парижі, загинули 10 журналістів і двоє поліцейських. Причиною нападу були карикатури на ісламські релігійні символи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.