Лінкявічюс підтвердив, що санкції відклали на прохання України

Вівторок, 10 лютого 2015, 11:24

ЄС переніс в понеділок впровадження нових санкцій щодо представників російської влади і сепаратистів на прохання самих українців.

Цю інформацію підтвердив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, передає Delfi.lt.

"Реалізація відкладена на кілька днів, тому що ми взяли до уваги прохання українців, які хотіли, щоби в іншої сторони було менше приводів для відмови від переговорів або від неконструктивних переговорів, якщо відбудеться зустріч у Мінську в середу", - сказав міністр.

Лінкявічюс підкреслив, що це рішення не означає скасування санкцій, а на пом'якшення санкцій ЄС піде тільки в тому випадку, якщо зміниться реальна ситуація в східній Україні.

"Це ніяк не міняє суті, тому що ми вирішили ввести санкції після подій у Маріуполі, саме за ці події",  -зауважив він.

"Ми точно не будемо давати оцінку ніяким постановам чи поставленим підписам, вони точно не виробляють такого враження, яке могло б бути в нормальних умовах", - додав литовський міністр.

"Оцінку ми будемо давати тільки на підставі змін реальної ситуації, якщо будемо бачити, що сили насправді відводять і чесно намагаються виконати те, що передбачено в мінських угодах. Якщо буде так, то тільки тоді, можливо, з'явиться причина переглянути політику", - наголосив Лінкявічюс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ країн ЄС на засіданні у понеділок розширили санкції щодо РФ, додавши до чорного списку 19 осіб і заморозивши рахунки 9 компаній, однак введення даного рішення в силу було відкладено до 16 лютого.

Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні під час підсумкової прес-конференції по завершенню Ради ЄС у закордонних справах заявила, що рішення про відтермінування введення нових санкцій проти РФ в дію є повністю вибором глав МЗС країн ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.