Дві третини польських "шенгенів" - багаторазові. Польща очікує на збільшення заявок на візи

Вівторок, 10 лютого 2015, 13:08

Попри посилення навантаження на консульства Варшава не збільшуватиме кількість консульських співробітників в Україні і вважає, що з надмірним навантаженням потрібно боротися перш за все збільшенням частки багаторазових віз.

Про це повідомили керівник консульського відділу посольства Польщі в Україні Рафал Вольські та посол Польщі Генрік Літвін, відповідаючи на запитання "Європейської правди" під час зустрічі з журналістами в Києві.

За даними посольства, протягом 2014 року було видано 833 тисячі віз. Більше 270 тисяч з них склали національні візи (видаються з метою працевлаштування, навчання або іншого довгострокового перебування в Польщі).

"За минулий рік ми видали на 100 тисяч віз більше, ніж попереднього року. Ми очікуємо на подальше зростання кількості виданих віз і готові до цього", - заявив посол Літвін, що представив ці дані.

Водночас консул Вольські зауважив, що Варшава не розглядає можливості збільшення консульського складу в Україні. "Боюся, що у випадку України ми досягли межі кількості співробітників, які тут знаходяться. Будемо йти іншими шляхами", - зазначив він.

За словами Рафала Вольські, певне полегшення можливе завдяки збільшенню частки багаторазових віз.

"Минулого року всі консульства Польщі в Україні видали 556 тисяч шенгенських віз. 368 тисяч є багаторазовими", - підкреслив він. Консул також зазначив, що більше половини віз були безкоштовними.

Також у посольстві Польщі зазначають, що навантаження на консульства дещо зменшилося через гармонізацію правил шенгенських диппредставництв. Через це більшість консульств зменшили кількість документів, що вимагають від заявників, а Польща – навпаки, збільшила.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.