Постпред РФ в РЄ: ПАРЄ втратила можливість впливати на Росію по Україні

Вівторок, 10 лютого 2015, 20:19

Парламентська асамблея Ради Європи втратила будь-яку можливість впливати на ситуацію на Україні після того, як Росія через обмеження повноважень своєї національної делегації призупинила до кінця поточного року співпрацю з цією організацією.

Таку думку в інтерв'ю ТАСС висловив постійний представник РФ при Раді Європи Олександр Алексєєв.

"ПАРЄ, якщо говорити про найбільш гостру проблему - про те, що відбувається в Україні, - взагалі позбулася будь-якої можливості працювати в напрямку сприяння вирішенню цієї кризи. Тому що всі, хто орієнтується в реальності, розуміють, що Росія відіграє певну роль у тому, що відбувається в Україні, разом з США, Німеччиною, іншими європейськими державами", - пояснив він.

 За словами Алексєєва, спроба ПАРЄ  "ізолювати Росію від можливого діалогу і пошуку рішень" щодо виходу з кризи в Україні ні до чого не призведе.

Однак, на його думку, позбавляючи РФ права голосу, частина парламентарів "ставила собі за мету зробити становище РФ якомога гіршим", однак це було помилкою приймати таке рішення.

"ПАРЄ повністю позбавлена будь-якої можливості впливати на ситуацію в Україні, бо без участі основних гравців це неможливо. На мій погляд, це велика політична помилка, яка не має нічого спільного з "дипломатичним успіхом" – наголосив Алексєєв.

Як повідомляла "Європейська правда", ПАРЄ під час зимової сесії наклала політичні санкції на Росію.

У відповідь делегація РФ заявила, що припиняє будь-які контакти з асамблеєю.

Окрім того, після рішення ПАРЄ Пушков відзначив, що Москва всерйоз розглядає можливість виходу з Ради Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.