Україна очікує від ЄС принаймні оборонної зброї - посол

Середа, 11 лютого 2015, 08:22

Україна потребує військової допомоги у протистоянні з Росією і очікує від країн Європейського союзу хоча б оборонного озброєння.

Про це сказав представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв в інтерв’ю Euronews.

"За останній рік Євросоюз ухвалив понад 20 різних заяв щодо ситуації в Україні. Заяви – це добре, але нам потрібні конкретні дії – такі, як надання військової допомоги, принаймні оборонної зброї", - сказав Єлісєєв.

За словами Єлісєєва, сьогоднішня зустріч "нормандської четвірки" у Мінську навряд чи вирішить конфлікт повністю, але принаймні треба досягти домовленості про припинення вогню.

"І вже після того, як буде припинено вогонь, можна говорити й дипломатично домовлятися про компроміси. І ми готові на компроміси. Не може бути компромісом тільки одна річ – це територіальна цілісність і незалежність України", - підкреслив він.

Єлісєєв додав, що Євросоюзу важливо зберегти єдність у питанні щодо України, адже Росія постійно намагається внести розкол між країнами ЄС.

"Другий виклик – це дійсно зберегти так звану трансатлантичну єдність. І саме з цього погляду ми розглядаємо буквально нещодавній візит канцлера ФРН до Вашингтона", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.