РФ блокує дипломатичне вирішення конфлікту - МЗС Британії

Середа, 11 лютого 2015, 12:45

Росія блокує дипломатичне вирішення конфлікту на сході України.

Про це заявив міністр Великої Британії у справах Європи Девід Лідінгтон під час виступу у дослідницькому центрі Carnegie Europe.

"Росія несе відповідальність за блокування дипломатичного рішення. Зобов'язання, які президент Путін взяв в рамках Мінської угоди, ніколи не були далі від реальних дій Росії на землі",  - заявив він.

Окрім того, за словами британського міністра, РФ також відповідає за порушення суверенітету України, навчання та підтримку сепаратистів та втручання у справи інших сусідів.

"Росія відповідає за створення сепаратистів - не було ніякого істотного руху рік тому за незалежність Донбасу",  - заявив він.

"Сепаратисти не є справжнім вираженням демократичної думки, вони є інструментами політики Росії. І Росія несе відповідальність за їх озброєння",  - наголосив Лідінгтон.

"Росія несе відповідальність за їх навчання. Табори були створені на російській стороні кордону. Людини у формі перетинають (кордон) в обох напрямках кожен день", - зауважив він.

"Москва несе відповідальність за підрив суверенітету України, відправляючи хвиля за хвилею так звані  "гуманітарні конвої" без згоди  легітимного уряду України", - підкреслив міністр.

"Росія продовжує незаконно втручатися в справи Грузії, останнім часом підписуючи додаткові договори з сепаратистськими регіонами. Росія втручалася у вибори в Молдові, надаючи фінансову та іншу підтримку конкретним політичним партіям", - відзначив Лідінгтон.

"І що найбільш цинічно всіх, Росія заперечує все це. Перед обличчям незаперечних доказів - розвідки, свідчення очевидців, і міжнародних спостерігачів, Росія каже, що її руки в конфлікті на сході України немає", - обурився він.

За таких умов, на переконання британського міністра, ЄС не може вести справи з РФ, як зазвичай.

Натомість, за його словами, ЄС повинен поєднувати дипломатичні зусилля, тиск на РФ, підтримку України, а також боротьбу з російською пропагандою.

Нагадаємо, раніше Лідінгтон заявив, що ЄС має розглянути нові санкції проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: