Подвійний теракт в Копенгагені: підозрюваного застрелено

фото
Неділя, 15 лютого 2015, 11:52

В столиці Данії відбулося два терористичних акти в суботу надвечір та в неділю вночі. Поліція застрелила імовірного терориста, який відстрілювався під час спроби його затримання.

Про це повідомляє данське видання DR.dk.

Наразі немає даних, які , свідчили про те, що у загиблого терориста був спільник. Водночас, наразі вивчається і така можливість, додає видання.

Телекомпанія Бі-Бі-Сі додає, що терориста було ліквідовано в столичному районі Норребро приблизно о п'ятій ранку - після того, як він відкрив вогонь по поліцейських.

Декількома годинами раніше, приблизно о першій ночі за місцевим часом, терорист обстріляв синагогу в районі Кристалгад, де в цей час проходила релігійна церемонія бар-міцва. Загинув єврейський учасник церемонії та було поранено двох поліцейських.

В суботу пообіді терорист через вікно обстріляв культурний центр Круттонден, вбивши одного відвідувача і поранивши трьох поліцейських.

фото http://www.rte.ie/

Одним з відвідувачів мистецького заходу в Круттондені був Ларсом Вілкс, відомий своїми карикатурами на пророка Мухаммеда, що були надруковані у данських ЗМІ, а по тому - передруковані паризьким виданням Chalie Hebdo. Через це поліція припускає, що мішенню терориста був саме художник, 

Знайти зловмисника за короткий час допомогли записи камер спостереження та свідчення тих, хто вижив після нападів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: