Прокуратура Грузії вимагає від України екстрадиції Саакашвілі

Вівторок, 17 лютого 2015, 14:38

Прокуратура Грузії закликала Україну до співпраці та екстрадиції осіб, які перебувають у розшуку – серед них екс-президента Михаїла Саакашвілі.

Про це йдеться у повідомленні Генпрокуратури Грузії.

"У зв’язку з тим, що Михаїл Саакашвілі і Зураб Адеішвілі перебувають у розшуку, а також у зв’язку з тим, що згідно з отриманою інформацією вказані особи знаходяться на території України, Генпрокуратура Грузії звернулась до Генпрокуратури України з поданням про втановлення місцезнаходження, затримання і екстрадицію вказаних осіб", – йдеться у повідомленні.

Прокуратура посилається на Європейську конвенцію з екстрадиції від 1957 року, а також інші міжнародні акти, підписані Україною та Грузією і такі, що передбачають екстрадицію осіб, які перебувають у розшуку.

Нагадаємо, минулого тижня Михаїла Саакашвілі було призначено на посаду голови Дорадчої міжнародної ради реформ, створеної при президенті Порошенку.

Цей факт викликав обурення офіційного Тбілісі, через що Міністерство закордонних справ Грузії викликало для роз'яснень посла України в Тбілісі Василя Цибенка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.