Штайнмаєр пообіцяв розглянути прохання України про миротворчу місію

Четвер, 19 лютого 2015, 18:43

ЄС уважно розгляне пропозицію Києва про направлення  поліцейської місії ЄС на Схід України для контролю за режимом припинення вогню.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, повідомляєтсья на сторінці відомтсва в Twitter.

"Якщо президент Порошенко пропонує миротворчу місію на схід України, ми розглянемо цю пропозицію уважно",  - йдеться в повідомленні.

Окрім того, за словами Штайнмаєра, мінські угоди не зазнали невдачі до тих пір, поки "сторони зобов'язуються їх виконувати, а також визнають, що працюють на їх реалізацію".

Нагадаємо, раніше заступник генерального секретаря Європейської дипломатичної служби Мачей Поповський заявив, що ЄС повинен отримати конкретні пропозиції від України щодо миротворчої місії, перш ніж обговорювати її всерйоз.

Як повідомлялося, глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що миротворчі війська необхідні Україні для дотримання мінських угод.

18 лютого Рада національної безпеки і оборони України схвалила звернення до ООН і Євросоюзу щодо розгортання на території України місій із підтримання миру та безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.