В РФ кажуть, що глава МЗС Польщі "покриває ганьбою себе та свою країну"

Понеділок, 2 лютого 2015, 13:02

Глава МЗС Польщі Гжегож Схетина покриває ганьбою не тільки себе, але і всю дипломатичну службу країни і всю політичну культури Польщі.

Про це заявив заступник голови МЗС РФ Григорій Карасін в коментарі "Російській службі новин".

Так представник російського зовнішньополітичного відомства прокоментував слова Схетини про те, що він не розуміє, чому День Перемоги відзначать у Москві, а не в Польщі.

"Це чергова недолуга спроба польського політика піддати сумніву підсумки Другої світової війни та роль СРСР як переможця у Великій Вітчизняній війні", - додав Карасін.

Нагадаємо, раніше Схетина заявив, що важко уявити, що країна, залучена у військовий конфлікт в Україні, була господарем святкувань з нагоди закінчення Другої світової війни.

Як відомо, у середу міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина заявив, що концтабір в Освенцимі звільняли Перший Український фронт і українці.

Міністерство закордонних справ Росії відреагувало на цей вислів тим, що закликало Польщу "припинити знущатися над історією" і в "антиросійській істерії доходити до неповаги до пам'яті тих, хто звільняв Європу в роки Другої світової війни". Глава відомства Сергій Лавров назвав висловлювання свого колеги "блюзнірськими і цинічними".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: