Президент Польщі підтримує введення миротворчого контингенту на Донбас

Неділя, 22 лютого 2015, 17:48

Президент Польщі Броніслав Коморовський підтримує ініціативу президента Петра Порошенка про введення миротворчого контингенту на схід України.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента України.

"Президенти обговорили ситуацію на Донбасі і реалізацію Мінських домовленостей. "Ми підтримуємо реалізацію Мінських домовленостей, але завжди будемо нагадувати Франції та Німеччини, що вони взяли на себе особливу відповідальність", - сказав Броніслав Коморовський. Президент Польщі підтримав ініціативу президента України про введення миротворчого контингенту", - йдеться в повідомленні.

Коморовський також запевнив, що польська сторона буде максимально сприяти на шляху реалізації мінських домовленостей.

"Польща бажає Україні всього найкращого, буде намагатися допомагати Україні всіма можливими способами, щоб гарантувати, щоб виконати домовленості, які були досягнуті в Мінську і під якими є підписи дуже важливих європейських країн - Франції та Німеччини, а також Росії і України", - сказав він.

Президент Польщі висловив сподівання, що досягнуті домовленості щодо мирного вирішення ситуації на Донбасі будуть виконані. "Ми висловлюємо надію на те, що мінські домовленості будуть реалізовані. Але також бачимо деякі загрози, пов'язані з реалізацією домовленостей. Доказом стали нещодавні події в Дебальцеве", - сказав він.

Пізніше на прес-конференції Коморовський сказав: "Ми переконані, що виконання запиту української сторони про миротворчому контингенті буде супроводжуватися деякими труднощами, однак вважаємо, що Україна як держава, на яку напали, має повне право звертатися в ООН за такою підтримкою, яку ми будемо вітати".

"Польща таке бажання буде підтримувати", - запевнив президент Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: