МЗС Чехії: введення миротворців в Україну суперечило б мінським угодам

П'ятниця, 20 лютого 2015, 11:08

Мінська угода є єдиним способом врегулювання конфлікту на сході України, а введення миротворців в Україну суперечить їй.

Про це сказав глава МЗС Чехії Любомир Заоралек в інтерв’ю каналу Ceskatelevize.

За його словами, Росія є постійним членом Радбезу ООН і однозначно не підтримає таке рішення.

"У російської сторони є сильний аргумент – мінські домовленості, де чітко описано роль моніторингової місії ОБСЄ" - зазначив Заоралек.

"Зараз найважливіше наполягати на виконанні мінських угод. Росія не визнає місію ООН, в якій не зможе брати участь. У місії ОБСЄ вона має можливість такої участі і тому з нею згодна. А ми, в свою чергу, повинні домагатися того, щоб ця місія спостерігачів робила те, що від неї чекають" - додав він, зазначивши, що непогано було б розширити мандат цієї місії.

Він наголосив, що мінські угоди лишаються найкращим шляхом врегулювання кризи.

"Ми не маємо вибору крім як наполягати на тому, що було погоджено в Мінську, оскільки це найкращий спосіб", - сказав Заоралек, черговий раз підкресливши, що поставки зброї лише посилять конфлікт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що верховний представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні проаналізує пропозицію Києва про направлення поліцейської місії ЄС на схід України для контролю за режимом припинення вогню

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.