Німеччина спростовує інформацію про відмову продавати бронетранспортери Литві

Понеділок, 23 лютого 2015, 16:09

У Німеччині спростували інформацію про те, що нібито відмовляються продавати зброю Литві для захисту від російської загрози.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Ці повідомлення не відповідають дійсності", - заявив представник міністерства оборони у Берліні в понеділок.

Представник міністерства оборони ФРН зазначив, що Литва лише висловила зацікавленість у придбанні близько 100 нових бронетранспортерів Boxer, і вона до того ж аж ніяк не просила, щоб бундесвер віддав їй частину своєї техніки.

"Тут має місце абсолютно нормальна процедура, і будь-яка країна-член НАТО, яка бажає придбати нову техніку в Німеччині, природно, може зробити це", - зазначив представник Міноборони ФРН.

Він, однак, зазначив, що офіційної заявки від Вільнюса з приводу придбання бронетранспортерів Boxer поки не надходило. Представник також повідомив, що Литві знадобляться ці бронетранспортери з 2017 до 2020 року.

Що ж стосується тих машин Boxer, які знаходяться на озброєнні бундесверу, то Німеччина не може віддати кілька одиниць Литві, оскільки сама відчуває брак такої техніки, підкреслив чиновник.

Зі свого боку офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт підкреслив, що "Німеччина надає великого значення зміцненню і розвитку армій своїх партнерів по НАТО, і підтримці всіх партнерів по альянсу - щось само собою зрозуміле".

Раніше німецькі ЗМІ повідомили, що уряд ФРН відповів відмовою на прохання Литви про постачання в країну сучасних бронетранспортерів  Boxer, обгрунтовуючи своє рішення потребами власної армії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.