Путін програв за "планом A", але в нього є "план B" і "план С" - Юрій Луценко

Вівторок, 24 лютого 2015, 19:21

Юрій Луценко, глава парламентської фракції Блоку Петра Порошенка, переконаний, що стратегія агресії Росії проти України зміниться вже ближчим часом.

Про це Луценко заявив на засіданні парламентського комітету асоціації Україна-ЄС, повідомляє з Брюсселю кореспондент Європейської правди.

Під час досить емоційного виступу перед європейськими депутатами політик висловив переконання, що Російська Федерація планували досягти розпаду України через військове протистояння на Сході.

"Нині план Путіна розчленувати Україну військовим ударом – зупинений, він зупинений завдяки неймовірній відданості людей. Але окрім цього "плану А" у нього є "план B", який буде запущено вже в березні-квітні. Суть цього плану – організувати повстання в Харкові, Одесі, в Києві. Він опирається на тих, хто втомився від економічних проблем", - заявив депутат.

"Далі наступить час "плану С" Путіна – вже в травні, коли остаточно буде тепло, він знову спробує військовими ударами розчленувати України", - впевнений Луценко.

"Не кажіть мені про кримський коридор. Йому не потрібен кримський коридор, йому потрібна вся Україна", - вважає політик.

Юрій Луценко закликав європейських колег підтримати надання Україні військової допомоги.

"Ми дуже вдячні вам за намети, матраци, медикаменти. Але цим захистити Україну – неможливо. Ми потребуємо оборонної зброї. Перш за все – проти російської танкової армади", - заявив він.

"Ми потребуємо допомоги у реформах і ми потребуємо контролю з боку ЄС (за українською владою - ЄП), я чесно в цьому зізнаюся", - додав лідер пропрезидентської фракції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: