Агентство Moody's знизило рейтинги російських банків

Середа, 25 лютого 2015, 08:36

Як наслідок зниження суверенного рейтингу Росії, міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило рейтинги провідних російських банків до "сміттєвого" рівня з негативним прогнозом.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Йдеться передусім про рейтинги про Сбербанку, ВТБ, Газпромбанку, Россельхозбанку, Зовнішекономбанку, Альфа-банку і Агентства з іпотечного житлового кредитування.

Довгострокові рейтинги депозитів Ощадбанку і ВТБ банку в національній валюті знижені з "Baa3" до "Ba1", в іноземній валюті - з "Ba1" до "Ba2", прогноз їх зміни погіршений до "негативного" рівня. Що стосується Альфа-банку, Газпромбанку і Россельхозбанку, то їх рейтинги депозитів у національній та іноземній валютах, а також їх рейтинги пріоритетного незабезпеченого боргу знижені з "Ba1" до "Ba2", прогноз - "негативний".

Також Moody's знизило рейтинги фінансової стійкості (BFSR) Ощадбанку і Альфа-банку з "D" до "D", ВТБ і ГПБ - з "D" до "E+".

Зниження рейтингу російських банків стало наслідком того, що в п'ятницю, 20 лютого Moody's знизило суверенний рейтинг Росії з рівня Baa3 до "сміттєвого" Ba1 з негативним прогнозом. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.