Норвегія реструктурує армію у відповідь на російську агресію

Четвер, 26 лютого 2015, 09:59

Збройні сили Норвегії будуть реструктуровані з метою підвищення їхньої реакції у відповідь на зростання російської агресії.

Про це заявила міністр оборони Норвегії Іне Еріксен Сорейде під час візиту до Великої Британії, повідомляє The Guardian.

"Протягом перших двох місяців цього року ми спостерігали певне збільшення активності (російських військових літаків. – Ред.) порівняно з аналогічним періодом минулого року. Ми бачимо, що вони літають довше, використовують більшу кількість різновидів літаків і їхні моделі поведінки незвичні", - сказала вона.

"Вони не порушували наш повітряний простір і наша ситуація не така, як на Балтиці. Там їхня активність втричі вища, ніж зазвичай", - додала міністр.

Крім того, Сорейде зазначила, що Норвегія посилює військову співпрацю з Естонією, Латвією і Литвою.

"Вони (росіяни. – Ред.), можливо, дають зрозуміти балтійським країнам, що навіть незважаючи на те, що вони є членами НАТО, це сфера впливу РФ", - заявила міністр.

Крім того, Сорейде повідомила, що Норвегія "абсолютно" готова розширити навчання українських військових, і дала прогноз, що країни-члени НАТО наслідуватимуть приклад Великої Британії.

Як відомо, раніше про відправку 75 військових інструкторів до України повідомив британський прем'єр Девід Кемерон

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.