Австрія схвалила суперечливі поправки до закону про іслам

Четвер, 26 лютого 2015, 12:14

Парламент Австрії прийняв низку законопроектів, спрямованих на формування нових правил для мусульманського співтовариства в країні.

Про це повідомляє ВВС.

Законопроект, який частково спрямований на боротьбу з ісламським радикалізмом, дає мусульманам більше правової безпеки, але забороняє іноземне фінансування для мечетей і імамів.

Один із законопроектів дозволяє мусульманам не виходити на роботу в дні релігійних свят. Також мусульманам у лікарнях і в'язницях буде дозволено отримувати духовну настанову від імамів.

Міністр з інтеграції Себастьян Курц заявив, що влада країни хоче бачити іслам з австрійським характером. Закон 1912 року визнав іслам однією з офіційних релігій в Австрії.

Мусульманські лідери несхвально поставилися до цих законодавчих ініціатив і заявили про намір оскаржити їх у конституційному суді. На їх думку, поправки говорять про недовіру до мусульман і порушують принцип рівності.

В даний час в Австрії живе близько півмільйона мусульман, що становить близько 6% населення.

Тим часом нові закони викликали широку критику в багатьох ісламських країнах. Міністр Туреччини у справах релігії Мехмет Гормез заявив, що цей закон відкине Австрію на сто років назад.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.