Посол України в Австрії пояснив логіку ПАРЄ: Росії дають шанс виправитися

Середа, 28 січня 2015, 14:39

Проект рішення ПАРЄ щодо Росії, який сьогодні мають ухвалити на сесії Асамблеї, дає росіянам шанс виправити скоєне, зокрема, звільнити Надію Савченко.

Про це повідомив надзвичайний і повноважний посол України в Австрії Олександр Щерба на своїй сторінці у Facebook.

"Пояснюю логіку його тексту: Росія порушила своєю поведінкою все що тільки можна. Резолюція це однозначно визнає, називаючи речі своїми іменами. Більше ніж будь-який інший європейський документ. Водночас вона дає росіянам шанс виправити скоєне. Принаймні випустити Надію та інших заручників, пустити спостерігачів у Крим, розпочати діалог по парламентській лінії (нібито останнім часом росіяни змінили тон)", - написав він.

За словами Щерби, росіяни матимуть час до червня, щоб виконати всі зазначені вище вимоги.

"Якщо ситуація не прогресує - то ще більші санкції. Така логіка. З нашої точки зору, дещо наївна. Але спричинена щирим бажанням досягти прогресу (насамперед в питанні Надії)", - додав він.

Як повідомлялося, російська делегація в ПАРЄ обіцяє, що до Надії Савченко пустять спостерігачів від європейських інституцій в разі, якщо росіянам лишать право голосу в ПАРЄ.

До розгляду Парламентської асамблеї Ради Європи в середу підготовлений проект резолюції з жорсткими висловлюваннями на адресу Москви, який, між тим, пропонує не накладати на Росію санкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.