Глава МЗС Данії: краще посилювати санкції проти РФ, ніж давати Україні зброю

Середа, 4 лютого 2015, 12:11

Постачання зброї до України може призвести до погіршення ситуації на Донбасі, натомість Захід має посилити економічний тиск на Росію, щоб змусити її сісти за стіл переговорів.

Про це сказав міністр закордонних справ Данії Мартін Лідегард в інтерв’ю газеті Berlingske, пише видання ВТ.

За його словами, ідея США про постачання Україні летальної зброї не сприятиме вирішенню конфлікту.

"На сьогодні НАТО і Данія в тому числі підтримує українських військових, частково за рахунок логістики, частково шляхом навчання, і ми повинні продовжувати надавати таку допомогу", - зазначив він.

"Однак постачати зброю – це все одно що підкидати дрова до багаття. Це не вирішить проблеми України. Цей конфлікт має тільки політичне вирішення", - переконаний Лідегард.

На його думку, потрібно чинити масовий економічний тиск на Росію, щоб змусити її до переговорів і уникнути нарощування військових сил на сході України.

 "Цей конфлікт постійно розвивається, щодня може статися щось нове, отже, те, що я пропоную, має сенс прямо зараз. Наразі мудро зберігати курс на політичне врегулювання і збільшувати економічний тиск проти Росії", - зазначив дипломат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд США розглядає можливість надання Україні протитанкових ракет Javelin, стрілецької зброї і боєприпасів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.