Чехія оновила стратегію національної безпеки через нові загрози

Четвер, 5 лютого 2015, 18:09

Уряд Чехії затвердив оновлену Стратегію безпеки країни. Документ відображає і описує зміни у безпековій обстановці з 2011 року, в тому числі основні загрози в Євро-Атлантичному регіоні.

Документ також визначає, яким чином Чеська Республіка буде реагувати на ці загрози, повідомляє сайт МЗС Чехії.

"Оновлена стратегія підкреслює наростаючі проблеми Чеської Республіки та інших членів НАТО та ЄС, породжені змінами в обстановці безпеки, погіршенням ситуації на європейській периферії, зокрема. У зв'язку з цим, в документі підкреслюється важливість Чехії виконання зобов'язань перед союзниками", - йдеться в повідомленні.

Насамперед йдеться про загрози та ризики ослаблення системи європейської безпеки, нові аспекти тероризму і нагальні проблемі кібербезпеки.

"Стратегія безпеки продовжує розглядати ймовірність прямого військового нападу на Чеську Республіку як низьку. Тим не менш, вона підкреслює нові загрози і пропонує заходи, спрямовані на забезпечення безпеки Чеської Республіки та її громадян", - підкреслюється в документі.

Рішення про оновлення стратегії безпеки 2011 року було прийнято Радою національної безпеки Чехії в червні 2014 року через зміни в безпековій обстановці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.