Посол ЄС в Росії прогнозує поглиблення військового протистояння

П'ятниця, 6 лютого 2015, 12:10

Конфронтація між Заходом і Росією може призвести до "посилення і поглиблення військового протистояння".

Про це попередив посол Європейського союзу в Росії Вігаудас Ушацкас в в інтерв'ю литовському журналу Veidas, пише Delfi.lt.

"Конфронтація дуже серйозна, вона може призвести до посилення і поглиблення військового протистояння", - сказав дипломат.

За словами Ушацкаса, Захід у очікуванні того, що Москва сприйме західні цінності, довгі роки "бачив Росію такою, якою хотів її бачити, а не такою, якою вона була насправді", проте тепер він виходить "з етапу лицемірства".

"Коли розмовляєш з відомими російськими політиками, оглядачами, розумієш, що ми жили в період свого роду лицемірства. Офіційна політична доктрина Західної Європи і США була такою: ми працюємо з Росією, щоб вона перейняла західні ліберальні, демократичні цінності, цінності вільного ринку. Ми більшою мірою переконали в цьому самі себе, ніж самі росіяни хотіли цього і в це вірили", - сказав посол ЄС в РФ.

Незважаючи на те, що, за його словами, відносини Заходу з Росією більше не будуть такими, як раніше, потрібно шукати шляхи розвитку відносин з РФ, оскільки "вона є і залишиться нашим сусідом, ЄС пов'язаний з нею  в галузях енергетики, торгівлі" тощо.

"Зараз ми вже виходимо з етапу лицемірства, який дійсно вразив багатьох від Лісабона до Гельсінкі. Очевидно, що наші відносини вже не будуть такими, якими були", - сказав Ушацкас.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.